fbpx
Przejdź do treści

Zapobiegaj alergiom już w trakcie ciąży

Chorobom alergicznym można im zapobiegać już w trakcie ciąży. Do takich wniosków doszli amerykańscy badacze, którzy na łamach najnowszego wydania JAMA Pediatrics sugerują, że kobiety w ciąży jedzące orzechy i warzywa minimalizują ryzyko powstania alergii pokarmowych u swoich nienarodzonych dzieci.

W badaniu kohortowym naukowcy przeanalizowali dane dotyczące 8205 dzieci. W analizowanej grupie u 308 pacjentów zdiagnozowano alergię pokarmową – z czego blisko połowa (140 przypadków) cierpiała na alergię na orzechy. Badacze skonfrontowali więcej

portale medyczne

Dostęp dla wszystkich

Wolny dostęp

Ten materiał dostępny jest dla wszystkich czytelników Chcemy Być Rodzicami. Ale możesz otrzymać więcej posiadając Kontro Premium!

Autor

Chcemy Być Rodzicami

Jedyny magazyn poradnikowy dla starających się o dziecko. Starania naturalne, inseminacja, in vitro, adopcja.