Przejdź do treści

Restauracja Luna Sol w prestiżowym przewodniku gastronomicznym Gault & Millau

Restauracja Luna Sol w Holiday Inn Warszawa Józefów**** znalazła się w pierwszej polskiej edycji uznanego na świecie przewodnika kulinarnego Gault & Millau zdobywając 12 na 20 możliwych punktów. Przewodnik Gault & Millau jest obok przewodników „Main Cities of Europe” przyznającego gwiazdki Michelin, najbardziej wiarygodnym i prestiżowym źródłem rekomendacji dla restauracji w 9 krajach świata. Z przyjemnością informujemy, że szef kuchni Luna Sol, Robert Trzópek będzie autorem przepisów w naszym magazynie, i to już od następnego numeru! Zaproponuje Wam karnawałowe dania.

Restauracja Luna Sol w Holiday Inn Warszawa Józefów**** została opisana jako miejsce międzynarodowe i eleganckie, kreowane przez uznanego i ambitnego Szefa Kuchni Roberta Trzópka. Przyznano jej 12 punktów, czyli jedną czapę kucharską na pięć możliwych. Jest jedną z nielicznych restauracji hotelowych, które znalazły się w przewodniku.

CHaBeR News

Jesteś dla nas ważna!

Chcemy być z Tobą w kontakcie, zapisz się do newslettera, aby otrzymywać wartościowe informacje.

Przygotujemy dla Ciebie coś ciekawego i możesz być pewna, że nie zasypiemy Cię mailami.

Autorzy przewodnika Gault & Millau stawiają sobie za cel wskazywanie najlepszych restauracji, pokazywanie nowych trendów i wschodzących gwiazd polskiej gastronomii. Restauracje są oceniane w skali 20 punktowej, a na bazie tej punktacji przyznaje się „czapy kucharskie” – od 1 do 5 . Systemem punktów i czap kucharskich ocenia i honoruje restauracje oraz szefów kuchni.

Jak informują autorzy w przedmowie do przewodnika Gault & Millau Polska 2015, oceny restauracji dokonało grono wyszkolonych inspektorów z Polski, Francji i Belgii na podstawie 100-elementowego kwestionariusza. W ramach pierwszej edycji inspektorzy odwiedzili ponad 600 restauracji w całej Polsce. Wszystkie degustacje odbyły się anonimowo, niejako z pozycji przeciętnego gościa restauracji, a o ocenie decydowała wyłącznie jakość serwowanego jedzenia i  kunszt kucharzy (dobór produktów, technik przyrządzania, zestawień smakowych i prezentacji).

Mat.prasowe Holiday Inn Warszawa Józefów, Redakcja

Chcemy Być Rodzicami

Jedyny magazyn poradnikowy dla starających się o dziecko. Starania naturalne, inseminacja, in vitro, adopcja.